top of page

Een orgonite? Prachtig, maar wat is het en wat doet het?

Een jaar of vijf geleden hoorde ik voor het eerst van orgonite. Ik ging me erin verdiepen en was gefascineerd door de werking ervan.


Orgonite komt van het woord Orgon, wat levensenergie betekent. Negatieve orgon kan in een hoge concentratie worden gevonden in de buurt van kerncentrales, grote steden en industriële gebieden. Een hoge concentratie van positieve orgon kan worden gevonden in het bos, bij een waterval, in de bergen. Misschien ken je het wel dat je op een mooie plek in de natuur bent en dat de atmosfeer zo zuiver aanvoelt. Je voelt je opgeladen en krijgt er energie van. Deze positieve orgon die Wilhelm Reich had ontdekt is een verwijzing naar meetbare kosmische (etherische) energie. In verschillende culturen wordt ook wel weergegeven als ‘chi', ‘prana’, nul-punt energie, 'ether' of 'mana’ : het verwijst allemaal naar vitale levensenergie die onuitputtelijk is.

Alles om ons heen bestaat uit energie, ook bijvoorbeeld straling van wifi en mobiele telefoons. Een orgonite transformeert deze negatieve straling naar positief, ofwel naar een hogere frequentie. Het is een wetenschappelijke methode die gebaseerd is op het piëzo elektrisch effect. De epoxy waar alles in gegoten wordt, veroorzaakt een druk waardoor de kristallen een elektrische spanning produceren en de metalen zijn daar de geleiders van. Zo wordt negatief omgezet naar positief.


Door een orgonite te gebruiken kun je de energie van je huis naar een hogere frequentie brengen. Mensen zeggen vaak dat de energie in huis beter aanvoelt; de omgeving voelt veel rustiger aan. Ook dieren en planten hebben er baat bij. ​​Een mooie bijkomstigheid is dat een orgonite niet hoeft te worden schoongemaakt of te ontladen. Het werkt gewoon continu.


Hoe groter de orgonite, des te groter oppervlak hij kan bestrijken. De kleine zijn ideaal om in je broekzak of tas mee te nemen en de wat grotere om ergens neer te leggen. Het versterkt het energieveld en ook de soort edelstenen, mineralen, en geometrie die er in zitten zullen op hun eigen specifieke manier hun werk doen. ​Jij zult je door de ene orgonite meer aangetrokken voelen dan door de ander doordat de edelstenen ook allemaal hun eigen trilling en energie hebben net als de mandala die ik maak.


Natuurlijk was ik zelf ook wel heel nieuwsgierig of ik het ook echt tastbaar zou kunnen maken wat een orgonite doet.


Wat opvallend is, is dat sinds er orgonites bij mij in huis zijn, de planten het het allemaal zo goed doen. Een varen die bijna afgeschreven was, vormt nu weer nieuwe bladeren nadat ik een orgonite in z'n pot had gedaan. De in potten gezaaide goudsbloem met orgonite groeiden aanzienlijk sneller en werden drie keer zo groot als de plantjes zonder orgonite. Ook een courgette plant in pot groeide in korte tijd als kool. Deze bleef knoppen en bladeren vormen. Ook de uitlopers van de aardbei die ik in een potje had gezet stonden op een onderzetter. Ik zag dat ze sneller gingen wortelen en nieuwe blaadjes gingen vormen. Door dit soort dingen uit te proberen zie je duidelijk dat het een positief effect heeft. Het maakt het effect meteen wat tastbaarder. Het is de moeite waard om dit zelf te gaan uitproberen en ermee te gaan experimenteren

Heb jij ervaring met orgonites en vind je het leuk om te delen? Ik hoor het graag van je!


Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en aanbiedingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief. De aanmeldingslink vind je op de website.Comments


bottom of page