top of page

De New Art Collectie: orgonite kunst met prachtige edelstenen en geometrie


​Een aantal jaren geleden ben ik in aanraking gekomen met orgonites. Ik vond de werking ervan erg fascinerend en besloot ze zelf te gaan maken. Het was fijn dat ik mijn creativiteit er in kwijt kon en ik merkte dat ik dit met passie en liefde kon doen.

Bij het maken van de orgonites was het doel steeds om het zo zuiver en puur mogelijk te houden, dus zonder synthetische of gekleurde edelstenen, gekleurde epoxy of al bestaande metalen beeldjes of symbolen (alles wat niet zelf gemaakt is). Gaandeweg ontstonden er spontaan geometrische mandala's door gebruik te maken van het koperdraad dat in de orgonite gaat. Deze geometrische mandala vormt een perfecte combinatie met de edelstenen. Door iedere keer weer andere edelstenen te gebruiken en nieuwe combinaties te maken, ontstaan er steeds weer hele verschillende orgonites met een eigen energie. Deze heb ik de 'New Art Collectie´ genoemd.

Ik vind het leuk om met de natuurlijke kleuren van de stenen te werken, zodat het een mooi harmonisch geheel wordt. Naast het bijzondere en helende effect van een orgonite is het meteen ook een mooi kunstwerk dat je graag in je huis hebt, of bij je draagt. De edelstenen mogen echt hun schoonheid tonen en als je goed kijkt zul je bij sommige een prachtige sprankeling zien! Vandaar ook dat ik voor de website voor de naam 'Bright-Art Orgonite' heb gekozen. Het is heldere en vrolijke orgonite kunst.


Ik geloof dat je puur op gevoel of intuïtief wel de passende orgonite kiest. Bewust of onbewust. De orgonite die je het meest aanspreekt, of omdat je het gewoon de allermooiste vindt.Comments


bottom of page