top of page
Lavendelvelden

Hallo,

Mijn naam is Bianca Dekker, oprichter van

Bright-Art Orgonite, kunstenaar en designer van deze website. Enkele jaren geleden ben ik begonnen met het maken van orgonites en uiteindelijk heeft dit geresulteerd in deze gehele creatie. 

Over mij

Met een achtergrond in (rurale ontwikkelings) sociologie en rampenstudies en een baan dat daar niks mee te maken had, zat ik totaal niet op m'n plek. Mijn toenmalige baan opzeggen voelde als een sprong in het diepe, maar eigenlijk had ik geen keus. Het gaan doen van iets wat ik écht leuk vond, voelde toen als een absolute must. Dat was, in de breedste zin van het woord, één grote ontdekkingstocht. Een aantal jaren geleden ben ik in aanraking gekomen met orgonites. Ik vond de werking ervan erg fascinerend en ben ze zelf gaan maken. Het was fijn dat ik mijn creativiteit er in kwijt kon en ik merkte dat ik dit met passie en liefde kon doen. 

 

Bij het maken van de orgonites was het doel steeds om het zo zuiver en puur mogelijk te houden, dus zonder synthetische of gekleurde edelstenen, gekleurde epoxy of al bestaande metalen beeldjes of symbolen. Gaandeweg ontstonden er spontaan geometrische mandala's door gebruik te maken van het koperdraad dat in de orgonite gaat. Deze geometrische mandala vormt een perfecte combinatie met de edelstenen. Dit heeft ook weer zijn eigen specifieke werking en zal de werking van de orgonite versterken. Door iedere keer weer andere steentjes te gebruiken en nieuwe combinaties te maken, ontstaan er steeds weer hele verschillende orgonites. Deze heb ik de 'New Art' collectie genoemd. 

 

Naast het bijzondere en helende effect van een orgonite zijn het ook ´pieces of art´ geworden. Ik vind het leuk om met de natuurlijke kleuren van de stenen te werken, zodat het een mooi harmonisch geheel wordt. Het is meteen een mooi kunstwerk dat je graag in je huis hebt, of bij je draagt. De edelstenen mogen echt hun schoonheid tonen en als je goed kijkt zul je bij sommige een prachtige sprankeling zien! Vandaar dat ik voor de naam Bright-Art Orgonite heb gekozen. Het is heldere en vrolijke kunst. Het kon niet anders of hier moest een website voor komen.  

 

Aangezien ik veel enthousiaste reacties kreeg over mijn website, smaakte dit naar meer! Ik kan je nu ook aanbieden om een (betaalbare) website speciaal voor jou te bouwenLees meer hierover op de pagina webdesign. Interesse? Neem gerust contact op.

Een hartelijke groet, 

Bianca

bottom of page