top of page
Spa Stones

Wat is reiki 

Reiki is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze en het Japanse woord voor universele levensenergie. Deze energie stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam. Mensen gaan zich er vaak heel ontspannen door voelen, pijn kan verminderd worden, je kunt je meer in balans voelen etc. Een behandeling kan helpen op lichamelijk, emotioneel, en mentaal gebied. Reiki ter ondersteuning na een operatie kan ook fijn zijn. Ook dieren hebben er baat bij. 

Hoe werkt reiki

Ik stel me open als een kanaal waar de levensenergie doorheen stroomt. Door mijn handen in verschillende handposities op je lichaam te leggen vindt er energieoverdracht plaats. Misschien ervaar je dit als warmte, hitte, kou of tintelingen, het zien van kleuren of ervaar je niks. Dat is ook prima. Weet dat de energie z'n werk doet. Ik kan in mijn handen allerlei sensaties waarnemen. Ik doe het intuïtief en verbind er geen oordeel aan. Ik laat de energie z'n werk doen. Wetende dat het doet wat het mag doen. Een reiki behandeling kan ook heel goed naast een reguliere behandeling gegeven worden, bijv. als aanvulling of versterking. Reiki kan zowel fysiek als op afstand gegeven worden.

Toestemming voor behandeling op afstand

Wat ik belangrijk vind, is dat er toestemming is voor een afstandsbehandeling. Ik zal nooit zomaar zonder toestemming energie sturen of zonder dat iemand er van weet. Tenzij ik van iemand weet dat dit mag. Voor een afstandsbehandeling voor een dier, maak ik een bolletje van mijn handen en vervolgens contact met het dier. Als het begint te stromen dan weet ik dat het oké is. Ieder mens en dier heeft een vrije wil. Ik vind het belangrijk om dit te respecteren.

Reiki voor dieren

Dieren begrijpen vaak intuïtief de kracht van dit soort energieën en weten dat het hun kan helpen. Mijn eigen kat geeft het zelf aan als hij reiki wil en als het genoeg is gaat hij gewoon weg of trilt hij met z'n vachtje. Je mag me dus ook vragen voor je huisdier. Ik voel dan wel eerst van tevoren of het dier het wel wil. Een tijdje geleden heb ik dit voor een hond voor een operatie gedaan. Dit is ook mogelijk.

Hoe werkt een afstandsbehandeling

Op dit moment kan ik je nog geen fysieke behandeling in een praktijkruimte aanbieden. Wel een behandeling bij jou thuis (stuur me hiervoor een berichtje) of een afstandsbehandeling. Voor de afstandsbehandeling zijn je naam en de plaats waar je je bevindt alles wat ik nodig heb om contact te maken. Voor mij werkt het fijn om iemand op afstand een behandeling te geven. Ik kan dan veel zuiverder en beter voelen. Dit komt mede doordat we niet in elkaars fysieke energieveld zitten. Mijn ervaring is dat de behandeling daardoor ook krachtiger is. 

 

Ik heb ervoor gekozen om zowel een behandeling van 30 min. als van 45 min. aan te bieden. Het zijn beide hele lichaamsbehandelingen (de 7 chakra's, van hoofd tot en met stuitje). Soms zijn er wel meerdere behandelingen nodig. Je kunt er zelf voor kiezen of je die behandelingen in 1 week wilt, of verspreid over een aantal weken. Een energiebehandeling is nooit een vervanging van de reguliere geneeskunde, maar het kan wel een hele mooie aanvulling zijn. Ook als je geen klachten hebt kan het heel fijn zijn om (bv eenmalig) een behandeling te krijgen. Het kan op verschillende niveaus zijn werk doen. 

 

Ik vind het belangrijk dat we een dag en tijd afspreken. Je weet dan dat je op dat moment de behandeling krijgt zodat je eventueel comfortabel kunt gaan zitten/liggen, maar dit is aan jou. Na de behandeling van 30/45 minuten zou ik graag even contact met je willen hebben via de telefoon of via 'Microsoft Teams (ik stuur je dan een link toe) om even na te praten over je ervaring of misschien heb je nog vragen. Alles wat je met me deelt blijft tussen ons. Mocht je het niet fijn vinden om direct erna te bellen, laat me dit dan weten als je het formulier invult.

 

Samengevat:

  • Jij bepaalt in de agenda wanneer je de afspraak voor de behandeling wilt.

  • Als je me van tevoren nog iets wilt laten weten kun je dit aangeven op het formulier. 

  • Je krijgt een reminder 24 uur van tevoren.

  • Ik geef jou op die dag/tijdstip de behandeling van 30/45 minuten.

  • Daarna hebben we (kort) contact via telefoon of via 'Microsoft teams'. Wat jij maar het prettigst vindt.

  • Kies je voor 'Microsoft teams' dan zit de link in de reminder email die je krijgt.

  • Je kunt daarna altijd nog beslissen of je vaker een behandeling wilt. Ik laat je daar geheel vrij in.

REIKI BEHANDELING  

& werkwijze

bottom of page