top of page

Gastblog


Annelies, van Kristalheldere Inzichten vroeg me onlangs via Instagram om een gastblog te schrijven over mijn passie voor orgonites. Daar hoefde ik niet lang over na te denken! :-)


Hoe het begon

Van kinds af aan heb ik al een fascinatie voor de wondere wereld en de heilzame werking van edelstenen en mineralen. Een van de favoriete uitjes was ‘de oude aarde’ in Giethoorn. Daar mocht ik een geode kraken en dan vol spanning kijken wat voor moois eruit tevoorschijn kwam. Op school heb ik er een keer een spreekbeurt over gegeven. De niet te bevatten oudheid, schoonheid en de heilzame werking van edelstenen bleef ik intrigerend vinden. Het is dus ook niet zo gek dat mijn interesse gewekt was toen ik een aantal jaren geleden met orgonites in aanraking kwam. Ik besloot ze zelf te gaan maken. Met een achtergrond in (rurale ontwikkeling) sociologie en rampenstudies en een baan dat daar niks mee te maken had, zat ik toentertijd totaal niet op m'n plek. Mijn toenmalige baan opzeggen voelde als een sprong in het diepe, maar eigenlijk had ik geen keus. Het gaan doen van iets wat ik écht leuk vond, voelde toen als een absolute must. Dat was het begin van een persoonlijke ontdekkingstocht. Bij het maken van orgonites merkte ik dat ik mijn creativiteit erin kwijt kon en dat ik het met passie en liefde kon doen.


Orgonite & Geometrie: een krachtige combinatie

Orgonite

De orgonites komen tot stand door edelstenen en metaaldeeltjes (in verschillende lagen) in hars te gieten. Door de uitharding van de hars worden de kwartskristallen onder druk gezet en produceren een elektrische spanning. Dit is het piëzo-elektrisch effect. De metalen in de orgonite geleiden deze spanning waardoor de energie die vrijkomt afgegeven wordt aan de ruimte of de persoon die de orgonite bij zich draagt. Deze combinatie zorgt ervoor dat negatieve energie wordt omgezet in positieve vitale levensenergie.


Heilige Geometrie

Het hele universum is gevormd volgens vaste, geometrische verhoudingen; van bloemen, planten, schelpen tot de groepering van sterren, kristallen, water en ons menselijk lichaam. Als je de structuur van onze lichaamscellen onder een microscoop bekijkt, sta je versteld van de perfecte meetkundige vormen. Wij zijn geometrie. Omdat ons lichaam volgens de geometrie is gevormd, onze cellen, ons dna en omdat wij voor 70% uit water bestaan, herkennen wij van nature onbewust deze vormen en kunnen we dingen voelen en ervaren als we ons hierop focussen. Je kunt het niet met je verstand of logica verklaren, omdat het zich afspeelt op gevoel- en zielsgebied. Het heeft op ieder mens een verschillende uitwerking.

Een krachtige combinatie van orgonite en geometrie !

Het maken van de orgonites doe ik puur op gevoel en intuïtief. In het begin maakte ik vooral orgonite piramides en allerlei andere vormen, maar gaandeweg ontstonden er spontaan geometrische mandala's door gebruik te maken van het koperdraad dat in de orgonite gaat. Ik ontdekte dat de geometrische mandala een perfecte combinatie vormt met de edelstenen.

Allereerst maak ik een geometrische mandala en daarna kies ik de steentjes erbij. De geometrische mandala heeft net als de edelstenen zijn eigen specifieke werking en draagt bij aan een nog krachtigere orgonite. De combinaties zijn eindeloos. Zo zijn ze allemaal verschillend en met een andere energie. Deze nieuwe orgonites heb ik de New Art Collectie genoemd.

De zichtbare werking van orgonite

Uit ervaring is gebleken dat een orgonite onder andere minder klachten door mobiele en draadloze stralingsbronnen geeft. Mensen zeggen vaak dat de energie in huis beter en rustiger aanvoelt. Tijdens mijn eigen ontdekkingstocht vond ik het ook leuk om wat tastbaarder te maken wat voor effect een orgonite zoal kan hebben. Ik zaaide goudsbloem en zette sommige potjes op een onderzetter en andere niet. Die met een orgonite groeiden zichtbaar sneller en werden 3x zo groot. Wat ook begon op te vallen was dat, sinds er orgonites bij mij door het hele huis staan/liggen, de planten het allemaal zo goed doen. Een varen die bijna afgeschreven was, vormde weer nieuwe bladeren nadat ik een orgonite in z'n pot had gedaan. Door dit soort dingen uit te proberen zie je duidelijk dat het een positief effect heeft. Het werkt echt! Een drankje die je op een onderzetter zet zal dus ook positief beïnvloed worden. Een orgonite kan dus een enorme positieve boost geven aan mens, dier en natuur.

Pieces of Art

Naast het bijzondere en helende effect van een orgonite zijn het nu ook echt pieces of art´ geworden. Ik vind het leuk om met de natuurlijke kleuren van de stenen te werken, zodat het een mooi harmonisch geheel wordt. Het is meteen een mooi kunstwerk die je graag in je huis hebt of bij je draagt. De edelstenen mogen echt hun schoonheid tonen en als je goed kijkt zul je bij sommige een prachtige sprankeling zien! Vandaar ook de keus voor de naam Bright-Art Orgonite. Het is heldere en vrolijke kunst. Bright-Art Orgonite wil dan ook graag met haar orgonites 'positieve energie kunst' verspreiden wat ten goede komt aan mens, dier en natuur.

De keus voor een orgonite

De ene orgonite zal je aanspreken en de ander misschien wat minder of helemaal niet. Ik geloof dat je puur op gevoel of intuïtief wel de passende orgonite kiest. Bewust of onbewust. De orgonite die je het meest aanspreekt, of omdat je het gewoon de allermooiste vindt.

Het kan niet anders of er zit er wel eentje voor jou bij!

Hartelijke groet,

Bianca Dekker

Wil je meer weten en/of zien? Neem dan eens een kijkje op: www.brightartorgonite.com

of volg mij op facebook of instagram.


bottom of page