top of page

Reiki afstandsbehandeling


Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie. Deze energie stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam. Mensen gaan zich er vaak heel ontspannen door voelen, pijn kan verminderd worden, je kunt je meer in balans voelen etc. Een behandeling kan helpen op lichamelijk, emotioneel, en mentaal gebied. Ook dieren hebben er baat bij.


Ik stel me open als een kanaal waar de levensenergie doorheen stroomt. Via mijn handen vindt er energieoverdracht plaats. Misschien ervaar je dit als warmte, hitte, kou of tintelingen, het zien van kleuren of ervaar je niks. Dat is ook prima. Ik kan in mijn handen allerlei sensaties waarnemen. Ik doe het intuïtief en verbind er geen oordeel aan. Een reiki behandeling kan ook heel goed naast een reguliere behandeling gegeven worden, bijv. als aanvulling of versterking.


Wat ik belangrijk vind, is dat er toestemming is voor de behandeling. Ik zal nooit zomaar zonder toestemming energie sturen of zonder dat iemand er van weet. Tenzij ik van iemand weet dat dit mag. Voor een afstandsbehandeling voor een dier, maak ik een bolletje van mijn handen en vervolgens contact met het dier. Als het begint te stromen dan weet ik dat het oké is. Ieder mens en dier heeft een vrije wil. Ik vind het belangrijk om dit te respecteren.


Op dit moment kan ik je nog geen fysieke behandeling in een praktijkruimte aanbieden. Wel een afstandsbehandeling. Je naam en de plaats waar je je bevindt is alles wat ik nodig heb om contact te maken. Voor mij werkt het fijn om iemand op afstand een behandeling te geven. Ik kan dan veel zuiverder en beter voelen. Dit komt mede doordat we niet in elkaars fysieke energieveld zitten. Mijn ervaring is dat de behandeling daardoor ook krachtiger is.


Ik heb ervoor gekozen om zowel een behandeling van 30 min. als van 45 min. aan te gaan bieden. Het zijn beide hele lichaamsbehandelingen, maar soms is die van 30 min. wat te kort. Bij die van 45 min. heb ik wat meer tijd om op plekken, waar wat meer nodig is, langer te blijven en meer te geven.


Ik vind het belangrijk dat we een dag en tijd afspreken. Je weet dan dat je op dat moment de behandeling krijgt zodat je eventueel comfortabel kunt gaan zitten/liggen, maar dit is aan jou. Na de behandeling van 30/45 minuten zou ik graag even contact met je willen hebben via de telefoon of via 'Microsoft Teams' (ik stuur je dan een link toe) om even na te praten over je ervaring of misschien heb je nog vragen. Alles wat je met me deelt blijft tussen ons. Mocht je het niet fijn vinden om direct erna te bellen, laat me dit dan weten als je het formulier invult.


Samengevat:

- Jij bepaalt in de agenda wanneer je de afspraak voor de behandeling wilt.

- Je krijgt een reminder 24 uur van tevoren.

- Ik geef jou op die dag/tijdstip de behandeling van 30/45 minuten.

- Daarna hebben we (kort) contact via telefoon of via 'Microsoft Teams'. Wat jij maar het prettigst vindt. Kies je voor Microsoft Teams dan zit de link in de reminder email die je krijgt.

- Je kunt daarna altijd nog beslissen of je vaker een behandeling wilt. Ik laat je daar geheel vrij in.


Een energiebehandeling is nooit een vervanging van de reguliere geneeskunde, maar het kan wel een hele mooie aanvulling zijn. Ook als je geen klachten hebt kan het heel fijn zijn om een behandeling te krijgen. Het kan op verschillende niveaus zijn werk doen.


Ps. Je mag me ook vragen voor een huisdier als een hond of een kat.


Stay tuned!
bottom of page